Hacer Foggo kimdir, mesleği nedir? Hacer Foggo nereli, kaç yaşında?

Hacer Foggo kimdir, mesleği nedir? Hacer Foggo nereli, kaç yaşında? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Foggo, SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin öncülüğünde, kadın hareketinin geniş katılımıyla belirlenen “SES Yılın Kadınları 2021” ödülünü almıştı. İşte Hacer Foggo ile ilgili merak edilenler.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP ve sivil toplum kuruluşlarındaki çalışmalarıyla tanınan Hacer Foggo, CHP’nin vizyon toplantısında konuşmacı olarak yer aldı. Bu gelişmenin ardından Hacer Foggo kimdir sorusuna cevap aranmaya başlandı. Peki, Hacer Foggo kimdir, mesleği nedir? Hacer Foggo nereli, kaç yaşında? İşte detaylar.

HACER FOGGO KİMDİR, MESLEĞİ NEDİR?

Hacer Foggo 4 Aralık 1967 yılında Tokat’ın Zile ilçesinde doğdu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü mezunudur. Ağırlıklı olarak insan kaynakları konularına odaklanan çeşitli gazete ve dergilerde 15 yıl boyunca muhabir olarak çalıştı. 2003 yılından bu yana kent yoksulluğu üzerine çalışmalar yaptı, 2006 yılında kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle Romanların yerlerinden edildiği Sulukule, Küçükbakkalköy, Kağıthane’de aktivist olarak mahallelinin yanında yer aldı.

Hacer Foggo, sosya ekonomik nedenlerde okula devam etmeyen, okulu terk eden çocuklara yönelik 2016 yılında Çimenev Bilim ve Sanat Merkezi’ni kurdu. Pandemii döneminde 18 Mart 2020 tarihinde arkadaşlarıyla birlikte Derin Yoksulluk Ağı’nı kurarak temel ihtiyaçlara ulaşamayan 3 binden fazla aileye gıda, tablet vb. gönderilmesini sağladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hacer Foggo kimdir, mesleği nedir? Hacer Foggo nereli, kaç yaşında?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap