Mevlana Haftası 2022 ne zaman, hangi günler? Mevlana Haftası (Şeb-i Arûs) ne zaman?

Mevlana-Haftası-2022-ne-zaman,-hangi-günler

Gönül ve manevi dünyanın önemli isimlerinden biri olan, tasavvuf alanında isminden çokça söz ettiren Hz. Mevlâna’nın 749. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arûs) Konya’da başlıyor. Mevlana Haftası 2022 ne zaman, hangi günler? Mevlana Haftası (Şeb-i Arûs) ne zaman? Soruların yanıtı haberimizde.

Mevlana anma törenleri Konya’da başlıyor. Mevlana’nın ünü sadece Türkiye ve Orta Doğu’ya değil tüm dünyaya yayıldı. Bu özel güne yaklaşılmasıyla birlikte arama motorlarında merak konusu olup sıkça araştırılan Mevlana Haftası 2022 ne zaman, hangi günler? Mevlana Haftası (Şeb-i Arûs) ne zaman? Soruların yanıtı haberimizde yer alıyor.

MEVLANA HAFTASI 2022 NE ZAMAN, HANGİ GÜNLER?

Mevlana Celaleddin Rumi’nin ölüm yıldönümüne denk gelen tarihlerde idrak edilen Hz. Mevlâna’nın 748. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri (Şeb-i Arus), 2022 yılında 07-17 Aralık 2022 tarihleri arasında kutlanacak.

MEVLANA HAFTASI (ŞEB-İ ARÛS) NEDİR?

Mevlana haftası her yıl 7-17 Aralık arasında kutlanır. Bu günlerde yurdun dört bir yanında etkinlikler düzenleniyor. Oldukça büyüleyici olan programlara binlerce insan katılıyor. Mevleviler tarafından yapılan, mesnevilerin ve semahların döndüğü etkinliklerle Mevlana’yı anıyorlar. Mevlana’nın ölüm günü 17 aralık 1273 olduğu için bu gece Şeb-i Aruz gecesi olmuştur. Şeb-i Aruz düğün gecesi demektir. Mevlana’nın Rabbine, sevgiliye kavuşması Düğün Gecesi olarak adlandırılmıştır.

HZ. MEVLANA’NIN KISA VE ÖZ SÖZLERİ-MESAJLARI İÇİN TIKLAYIN

Exit mobile version