EYT ilk maaş ne zaman, hangi ay verilecek? EYT’de ne zaman emekli olurum nasıl öğrenirim?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren EYT düzenlemesi hakkında merak edilenleri açıkladı. Erdoğan, “EYT'de yaş şartı olmayacak.” Dedi. Peki, EYT ilk maaş ne zaman, hangi ay verilecek? EYT’de ne zaman emekli olurum nasıl öğrenirim? İşte detaylar haberimizde.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EYT düzenlemesi hakkında merak edilenler belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü konuşmasında milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren detayları açıkladı. Erdoğan konuşmasında yaş şartının kaldırıldığının müjdesi vermişti. Peki, EYT ilk maaş ne zaman, hangi ay verilecek? EYT’de ne zaman emekli olurum nasıl öğrenirim? İşte vatandaşlar tarafından merak edilen detaylar haberimizde.

EYT İLK MAAŞ NE ZAMAN, HANGİ AY VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Külliye’de detayları açıkladı. 2 milyon 250 bin vatandaş emeklilik hakkına kavuştu. Bu kapsamda EYT düzenlemesine ilişkin detaylar belli oldu.

EYT düzenlemesinde yaş sınırı olmadığı için yasa çıktığında kadınlar 20 hizmet yılı ve 5000 prim günü, erkeklerde ise 25 hizmet yılı ve 5000 prim gününü dolduranlar hemen emekli olabilecek. Sigortalılık süresi ve prim şartları tamam olmayanlar ise şartları tamamladıkları ayda EYT Yasası’ndan yararlanacak. Eğer ocak ayında emeklilik başvurusu yapılırsa ilk maaşlar şubattan itibaren ödenmeye başlanacak. Emeklilik hakkı elde edenler ilk ödemelerini alacakları banka ve şubesini e-Devlet’ten veya SGK’da seçebilecek. Böylece EYT’linin emekli maaşı tercih ettiği bankaya yatırılacak.

EYT’DE NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM NASIL ÖĞRENİRİM?

Emekli maaşınızın bağlanıp bağlanmadığı sorusunun cevabını bulunduğunuz il veya ilçedeki SGK Müdürlüğüne giderek bizzat başvuru yaparak öğrenebilirsiniz. Hatta gidemeyecek durumdaysanız SGK’nın ilgili birimine telefonla ulaşıp emeklilik işlemlerinizin son durumunu öğrenme imkanınız bulunmaktadır.

1999 ÖNCESİ EYT ŞARTI

8 Eylül 1999 öncesi işe girişi olanlardan kadınlar için 5 bin prim günü ve 20 yıl sigortalılık süresi, erkekler için 5 bin prim günü ve 25 yıl sigortalılık süresi gerekiyor. Prim ve sigortalılık süresi şartlarını karşılayanlar yaşa bakılmadan emeklilik hakkı kazanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
EYT ilk maaş ne zaman, hangi ay verilecek? EYT’de ne zaman emekli olurum nasıl öğrenirim?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap