EYT Resmi Gazete’de ne zaman yayınlanacak? 2023 EYT ne zaman yürürlüğe girecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca vatandaşın hayatını yakından ilgilendiren EYT düzenlemesiyle ilgili merak edilen detayları açıkladı. EYT’nin ne zaman yürürlüğe gireceği merak konusu. Peki, EYT Resmi Gazete’de ne zaman yayınlanacak? işte detaylar.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emeklilikte Yaşan Takılanlar (EYT) Resmi Gazete’de ne zaman yayınlanacak, ne zaman yürürlüğe girecek gibi soruları emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaş tarafından merak edilmeye başlandı. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT müjdesini vermişti. EYT ile ilgili merak edilen EYT Resmi Gazete’de ne zaman yayınlanacak? 2023 EYT ne zaman yürürlüğe girecek? Soruların yanıtı haberimizde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT düzenlemesinin müjdesini verdi. 2 milyon 250 bin vatandaş emekli olma hakkını elde etti. Yaş şartı olmaksızın SSK, Bağkur, Emekli Sandığı ayrımı olmadan herkes için EYT geçerli kılındı. İşte EYT Resmi Gazete’de ne zaman yayınlanacak? 2023 EYT ne zaman yürürlüğe girecek? Soruların yanıtı.

EYT RESMİ GAZETE’DE NE ZAMAN YAYINLANACAK?

EYT hakkında detayların ocak ayı içerisinde Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, EYT’de merak edilen soruya yanıt verdi. Bal, yasal sürecin başlamasından sonra başvuruların olacağını ve ardından sürecin işleme başlanacağını açıkladı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Bal, “Bu yasal sürecin ne zaman başlayacağı ile alakalı. Sanırım Cuma günü Meclis’e inecek ve Ocak ayı içerisinde kanunun yasalaşacağını düşünüyorum. Ocak ayı içerisinde başvuru yapılırsa maaşlarını Şubat ayından itibaren alabilecekler. Ama süreç şubat ayında yasalaşırsa maaşlar Mart ayına kalır. Sürecin hızlı ilerleyeceğini düşünüyorum.” dedi.

2023 EYT NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Şubat ayı ile beraber vatandaşların ilk emeklilik maaşını alması tahmin ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
EYT Resmi Gazete’de ne zaman yayınlanacak? 2023 EYT ne zaman yürürlüğe girecek?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap