Milli piyango almak caiz mi, haram mı? Milli piyango amorti bileti almak haram mı?

Yeni yıla saatler kala milyonlarca vatandaş her sene olduğu gibi yılbaşı gününde belli olan milli piyango bileti almak için sıraya girmekte. Müslümanlar yeni yıl kutlaması ve milli piyango bileti hakkında arama motorlarında Milli piyango almak caiz mi, haram mı? Milli piyango amorti bileti almak haram mı? Soruların yanıtını araştırmaya başladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni yılla birlikte gelen milli piyango çekilişi vatandaşların büyük ilgi odağı oldu. Yüksek oranda verilen ücretin hayat pahalılığında karşı iyi geleceğini düşünen vatandaşlar uzun kuyruklara aldanmadan milli piyango bileti almak için geceden itibaren sıralara girmiş bulunmakta. Arama motorlarında en çok araştırılan sorular arasında yer alan Milli piyango almak caiz mi, haram mı? Milli piyango amorti bileti almak haram mı? Soruların yanıtı haberimizde.

MİLLİ PİYANGO ALMAK CAİZ Mİ, HARAM MI?

Yeni yıl 2023 sayılı günler kala en çok merak edilen konulardan biri de piyango bileti almanın caiz olup olmadığı. Diyanet İşleri Başkanlığı piyango biletinin alımının haram olduğunu belirtti.

Piyango, kumarın bir çeşidi olduğundan, piyango biletini alıp oynamak kesinlikle dinen haramdır. Onun yoluyla kazanılan mal da gayr-i meşru`dur.

MİLLİ PİYANGO AMORTİ BİLETİ ALMAK HARAM MI?

Yeni yıl 2023’ün gelmesine sayılı saatler kala, binlerce Müslümanın merak ettiği sorunun yanıtı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından geldi. Yüksek kurul soruyla alakalı Milli Piyango’nun haram olduğuna ilişkin bir fetva yayımladı.

Yapılan açıklamada, “Taraflardan birisinin kazanıp diğerinin kaybetmesi esasına dayalı bütün şans oyunları kumar kapsamında değerlendirilip haram kılınmıştır. Zira bir taraf kaybederken, diğer taraf da hak etmeden kazanmaktadır. Buna göre şans faktörüne dayalı olan piyango, toto, loto, iddia, müşterek bahis, ganyan gibi tertip ve oyunlar da kumardır ve haramdır. Bu tür kumarların, geniş kitlelerin iştirak etmesi sebebi ile zararı daha da yaygın olmaktadır.” denildi.

Ey inananlar, içki, kumar, putlar ve fal okları şüphesiz şeytan işi pisliklerdir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. Şüphesiz şeytan içki ve kumar yüzünden aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah’ı anmaktan, namazdan alıkoymak ister. (el-Mâide, 5/90, 91)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milli piyango almak caiz mi, haram mı? Milli piyango amorti bileti almak haram mı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap